top of page

Duo Corneillie-Debel

Over ons

Daan Corneille en Jan Debel ontmoetten elkaar als collega’s aan de muziekacademie in Knokke. Sindsdien verkennen ze samen het repertoire van het Duitse Lied, Franse Mélodies, Italiaanse stukken, Engelse kunstliederen en aria’s uit opera en klassieke musicals. 

Ze brengen zowel combinaties van verschillende componisten als een meer specifiek programma rond één muzikale vorm of componist. 

 

Duo Corneille-Debel trad recent op in Art Base Brussels, CC Grimbergen, Art’Iz Izegem. 

Tenor Daan Corneillie, zette zijn eerste muzikale stappen in de plaatselijke muziekschool waar hij onder andere notenleer, trompet, muziektheorie en slagwerk volgde. Hij trok na zijn middelbare schooltijd naar het Lemmensinstituut te Leuven alwaar hij de opleiding ‘muziektheorie-schriftuur’ aanvatte. Tijdens die opleiding kwam hij in contact met zanger-musicoloog Dirk Snellings die hem bewust maakte van zijn stem en aanspoorde tijdens zijn lopende studies klassieke solozang te gaan studeren. Onder leiding van Dina Grossberger en Bart De Kegel behaalde hij er zijn bachelordiploma. Daarna behaalde hij zijn master aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in de klas van Xenia Meijer. Hij volgde masterclasses bij Zeger Vandersteene, Lucienne Van Dyck, Iva Barthélemy ... Tijdens en na zijn studies werkte hij onder andere als freelance koorzanger in de Muntschouwburg en de Vlaamse Opera. Hij verleende reeds zijn medewerking aan diverse projecten als solist in binnen- en buitenland. Sinds enkele jaren wordt hij gecoacht door tenor Tiemin Wang. In de reacties van toehoorders na concerten en recitals komen steevast zijn warme stemkleur en zijn ontwapenende muzikaliteit naar voor. Naast het uitvoerende luik is hij ook actief als zangdocent aan verschillende kunstacademies.

Pianist Jan Debel studeerde zowel Jazz als Klassieke muziek aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Christoph Erbstösser, Erik Vermeulen, Levente Kende, Heidi Hendrickx en Nikolaas Kende. Hij volgde ook liedklas bij Lucienne Van Deyck en Jozef De Beenhouwer, waar hij de eerste stappen richting liedbegeleiding zetten. Daar ontwikkelde hij een grote affiniteit voor het liedrepertoire en besloot dit verder te exploreren. Naast het begeleiden van zangers houdt hij ook van kamermuziek en musiceert hij in verschillende bezettingen. Hij volgde masterclasses bij Richards, Goode, Jan Wijn en Evgeni Koroliov. Hij stond in het verleden op podia als Klara in de Singel en Jazz Middelheim. 

IMG_2180_edited.jpg
Duo Corneillie-Debel_edited.jpg
Duo Corneillie-Debel_edited.jpg

Repertoire

Verscheidene liederen en aria's staan op ons programma:

Het Duitse Lied met componisten zoals Beethoven, Schubert, Schumann, Wolf en Strauss
De Franse Mélodies van onder meer Fauré, Debussy, Duparc en Chausson
Italiaanse stukken van Tosti, Puccini en Respighi en de traditionele Napolitaanse liederen
Engelstalige art songs van Vaughan Williams, Barber, Britten
Aria's uit opera en klassieke musicals gaande van de 17e eeuw tot nu

Wij bieden u een programma aan of voeren een liedcyclus naar keuze uit. Klikt u op Audio en dan kunt u enkele liveopnames van ons duo beluisteren. U kunt ons boeken voor een recital binnen uw organisatie, maar eveneens voor een concert in uw woonkamer.

Programma's

Media

Voor audo- en videomateriaal, klik hier.

bottom of page