top of page

Pianotrio Nowak-Kotarba-Debel

Over ons

Kaja, Julia en Jan leerden elkaar in 2016 kennen in het Brusselse muziekleven. Ze spraken vaak af om samen nieuwe muziek uit te proberen, en hieruit groeide het idee om dit pianotrio op te richten. 

De Poolse violiste Kaja Nowak studeerde aan de conservatoria van Warschau, Den Haag en Brussel. Ze is laureate van meerdere wedstrijden, zowel als soliste als in kamermuziekverband, en is sindsien te horen op verschillende Europese podia (Concertgebouw Amsterdam, Flagey Brussel, …). Ze valt op met haar originaliteit en expressiviteit, en ontving dan ook de ‘Stage Personality Prize’ voor haar indrukwekkend eindrecital aan het Conservatorium van Den Haag. 

De Poolse celliste Julia Kotarba studeerde aan de conservatoria van Krakau (Polen) en Brussel. Ze won verschillende prijzen, waaronder de derde prijs in de Cello Competition Łodź (2009), en derde prijs in de International Chamber Music Competition in Gorlice (Polen).

Ze is een veel gevraagde kamermuzikante, en speelt momenteel in het Karski Strijkkwartet, waarmee ze de Grand Prix won op de Triomphe del Arte wedstrijd in Brussel. Met dit kwartet is ze volgt ze een postgraduaat aan de Royal Northern College of Music in Manchester, en is Artist in Residence aan de Koningin Elisabeth Kapel in Brussel, waar ze les krijgt van het Artemis Kwartet en Miguel da Silva.

Pianist Jan Debel studeerde zowel Jazz als Klassieke muziek aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Christoph Erbstösser, Erik Vermeulen, Levente Kende, Heidi Hendrickx en Nikolaas Kende. Hij volgde ook liedklas bij Lucienne Van Deyck en Jozef De Beenhouwer, waar hij de eerste stappen richting liedbegeleiding zetten. Daar ontwikkelde hij een grote affiniteit voor het liedrepertoire en besloot dit verder te exploreren. Naast het begeleiden van zangers houdt hij ook van kamermuziek en musiceert hij in verschillende bezettingen. Hij volgde masterclasses bij Richards, Goode, Jan Wijn en Evgeni Koroliov. Hij stond in het verleden op podia als Klara in de Singel en Jazz Middelheim. 

trio serieus.jpg
Duo Corneillie-Debel_edited.jpg
trio lachen.jpg

Repertoire

Pianotrio's uit verschillende stijlperioden: R. Schumann, D. Shostakovich, ...

Media

Voor audo- en videomateriaal, klik hier.

bottom of page